logo
Swedish
Danish

Implantat

Våga le igen

Behandlingar med implantat har genomförts i snart 45 år. Under åren har metoden naturligtvis förbättrats.

Behandlingen ger en känsla av att få tillbaka sina egna, naturliga tänder vilket också ger dig ett större självförtroende och möjligheten att våga le och tugga igen.

Vid operationen skruvas implantatet ner i käkbenet. Under inläkningsfasen bygger cellerna i käkbenet ben ända in mot titanytan på implantatet. Tiden för inläkning är cirka 6-12 veckor. Efter inläkning utgör implantatet en konstgjord rot som tanden sedan kan fästas på. När implantatet kan belastas, d.v.s. då nya tänder sätts på plats, beror på benkvalitet och hur många implantat som opererats in. Klicka på Straumann länken där du kan se filmer och få mer information om hur implantat fungerar.

Helsingborgstandläkarna har stor erfarenhet av implantatbehandlingar. Vi kan behandla allt från enstaka tandförluster till hela bettrekonstruktioner, allt med lång erfarenhet och specialkompetens.

Implantatbehandling har en mycket hög lyckandefrekvens dock finns det patientgrupper med större risk för komplikationer. Riskgrupperna är bland annat personer som röker, har dåligt inställd diabetes, med en tidigare parodontit eller som inte sköter sin munhygien. Det första steget på vägen mot fasta tänder och ett nytt leende är en kostnadsfri konsultation. Där går vi tillsammans igenom dina unika önskemål och visar på vilka möjligheter som finns för just dig.

Första steget för att få fasta tänder är att boka en tid för konsultation.
Välkommen att ringa oss för tidbokning på telefon 042-130909

Hitta hit

Adress
Springpostgränden 3B
252 20 Helsingborg

Tidbokning
Telefon: 042 - 13 09 09
Telefax: 042 - 13 03 08
E-post: kontakt@helsingborgstandlakarna.se

Våra öppettider

Mån-Tor: 7-19
Fre: 7-17
Lör: Enl. överenskommelse